Νέα / Ενήμερωση

Ενημερώθειτε για την επικείμενη δράση μας

Ενημέρωση – Έρευνα – Αντιμετώπιση, Μήνυμα Ελπίδας για Άτομα με Όγκους Εγκεφάλου

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Φίλων και Ατόμων με Όγκους Εγκεφάλου (CBTA) διοργανώνει Ημερίδα, την οποία θα στηρίξει με την παρουσία του ο Υπουργός Υγείας, Δρ Σταύρος Μαλάς.

Θέμα: «Ενημέρωση – Έρευνα – Αντιμετώπιση, Μήνυμα Ελπίδας για Άτομα με Όγκους Εγκεφάλου»
Ημέρα: Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2011
Ώρα: 10.00π.μ.
Χώρος: Αμφιθέατρο ΤΕΠΑΚ, Νοσηλευτική Σχολή

Σιακόλειο Εκπαιδευτικό Κέντρο Υγείας (πλησίον του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας)
Στην Ημερίδα, κορυφαίοι επιστήμονες από την Κύπρο και το εξωτερικό θα παραθέσουν στοιχεία για τις διαστάσεις που προσλαμβάνει η ασθένεια και θα αναλύσουν τις σύγχρονες μεθόδους αντιμετώπισης και θεραπείας, οι οποίες προκύπτουν μέσα από κλινικές μελέτες και έρευνες, που πραγματοποιούνται σε εξειδικευμένα επιστημονικά κέντρα του εξωτερικού.

Ο Υπουργός Υγείας, Δρ. Σταύρος Μαλάς, ο οποίος έχει θέσει υπό την αιγίδα του την εκδήλωση, θα απευθύνει χαιρετισμό στις 10.15π.μ.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι κάθε χρόνο στην Κύπρο καταγράφονται 150 νέα περιστατικά ατόμων, με όγκους εγκεφάλου.

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Φίλων και Ατόμων με Όγκους Εγκεφάλου δραστηριοποιείται στον τομέα της ενημέρωσης και διαφώτισης του κοινού, στη διοργάνωση σεμιναρίων και γενικά στην ανάληψη δράσεων που βοηθούν στη προάσπιση των δικαιωμάτων των ασθενών με όγκους εγκεφάλου. Ο CBTA συνεργάζεται με ερευνητικά κέντρα, άτομα και οργανώσεις που ασχολούνται με τη διάγνωση και τη θεραπεία, καθώς και με ιατρικά τμήματα και υπηρεσίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Χορηγός της Ημερίδας η Prime Insurance.

Leave a Reply