Νέα / Ενήμερωση

Ενημερώθειτε για την επικείμενη δράση μας

Συμμαχία στη Μάχη ενάντια στους Όγκους Εγκεφάλου

Μήνυμα Ελπίδας για τους ασθενείς με Όγκους Εγκεφάλου έστειλε η Ημερίδα, που διοργάνωσε ο Κυπριακός Σύνδεσμος Φίλων και Ατόμων με Όγκους Εγκεφάλου (CBTA), στην παρουσία του Υπουργού Υγείας, Δρα Σταύρου Μαλά.

Οφείλουμε να επενδύσουμε, τόνισε ο Υπουργός Υγείας, στην οργάνωση και στον συντονισμό για ολιστική προσέγγιση του ασθενούς από την διάγνωση μέχρι την αποκατάσταση. Ο Δρ Μαλάς δεσμεύτηκε, εξάλλου, στην ανάπτυξη συνεργασίας με ερευνητικό κέντρο του Βελγίου.

Ο Δρ Stefaan Van Gool, ογκολόγος στο Πανεπιστήμιο Leuven του Βελγίου ανέλυσε τις σύγχρονες μεθόδους αντιμετώπισης και θεραπείας, οι οποίες προκύπτουν μέσα από κλινικές μελέτες και έρευνες, που πραγματοποιούνται στο εξειδικευμένο επιστημονικό κέντρο του Πανεπιστημίου.

Η Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Φίλων και Ατόμων με Όγκους Εγκεφάλου, Μαρία Σολωμού, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη θεραπεία, στήριξη και ανακούφιση των ασθενών.

  • H φύλαξη/κρυοσυντήρηση όγκων-ιστών του εγκεφάλου ώστε οι ασθενείς να μπορούν να λάβουν μέρος σε κλινικές μελέτες στο εξωτερικό.
  • Η δημιουργία ενός επιπλέον Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας για καρκινοπαθείς ασθενείς στο Γενικό Νοσοκομείο.
  • Προώθηση της γονιδιακής ανάλυσης των όγκων ασθενών (DNA) στο Ιστοπαθολογικό Εργαστήριο Λευκωσίας. Η γονιδιακή ανάλυση των όγκων είναι πολύ σημαντικό εργαλείο για τη θεραπεία των καρκινοπαθών ασθενών.

Ερευνητές, ειδικοί επιστήμονες, μέλη του Συνδέσμου και Υπουργός Υγείας δεσμεύτηκαν στη σύναψη μιας συμμαχίας στη μάχη ενάντια στους όγκους εγκεφάλου.

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Φίλων και Ατόμων με Όγκους Εγκεφάλου δραστηριοποιείται στον τομέα της ενημέρωσης και διαφώτισης του κοινού, στη διοργάνωση σεμιναρίων και γενικά στην ανάληψη δράσεων που βοηθούν στη προάσπιση των δικαιωμάτων των ασθενών με όγκους εγκεφάλου. Ο CBTA  συνεργάζεται με ερευνητικά κέντρα, άτομα και οργανώσεις που ασχολούνται με τη διάγνωση και τη θεραπεία, καθώς και με ιατρικά τμήματα και υπηρεσίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Χορηγός της Ημερίδας ήταν η Prime Insurance.

Leave a Reply